Välkommen till en klassisk tävling

Vintermarathon är en klassisk tävling som hade premiär 1963. Många av landets bästa långlöpare har genom åren sprungit denna tävling som traditionellt avgörs i november. De första åren var tävlingen ett öppet klubbmästerskap för Fredrikshof IF som på 60-talet var landets ledande löparklubb på längre distanser. 1969 tog Svenska Marathonsällskapet över ansvaret för Vintermarathon som då blev ett lopp som flyttade mellan olika städer. Vintermarathon arrangeras numer av den klubb som vann lagtävlingen för fyramannalag två år tidigare. Eftersom Fredrikshof tog hem lagtävlingen 2014 arrangerar klubben årets Vintermara.

Nytt 2016

Tävlingsledningen har beslutat att flytta starten för såväl Vintermarathon som Vinterloppet 200 meter närmare Djurgårdsstaden. De båda loppen kommer att ha skilda, men till varandra angränsande, startplatser i direkt anslutning till överdrags- och värdeinlämningen. Detta gör det möjligt att genomföra Vintermilen på 10km även i år.

Anmäl dig till Vintermarathon eller Vintermilen

Anmälan är nu öppen till Vintermarathon och Vintermilen (10,0 km) som båda avgörs lördagen den 5 november 2016.
Anmäl dig här >>

1051 löpare anmälda 2015

Efter direktanmälningarna blev det 1051 st anmälda vilket är en ökning med 116 från 2014. Fördelning: Marathon 589st och Milen 462st.

De bästa bilderna från 2015

Se bilder från Vintermaran och Vintermilen
Till bildgalleriet >>

Se artikel om Vintermarathon

Intressant artikel på Marathon.se
Till artikeln >>

ASICS Stockholm Marathon nästa mål

Fortsätt träna efter Vintermarathon och sikta vidare mot landets viktigaste löpartävling. Lördagen den 3 juni 2017 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 39:e gången. Det blir ett lopp att minnas!
Info och anmälan >>